Persoonlijk advies
Keuze uit méér dan 10 webshops
Tot 8% cashback

Amazon Echo

Amazon Echo Amazon Echo kleuren Amazon Echo kopen Amazon Echo voorkant Amazon Echo achterkant

Wat is de Amazon Echo?

Amazon Echo kopen? De Amazon Echo (afgekort "Echo") is een slimme speaker ontworpen door Amazon. Dit apparaat wordt gezien als de eerste échte slimme speaker. Deze slimme speaker beschikt over de spraakassistent "Alexa". Met Alexa kan je de Amazon Echo eenvoudig via jouw stem bedienen. Door het woord "Alexa" uit te spreken reageert het apparaat op al jouw vragen en opdrachten.

7 Redenen waarom de Amazon Echo onmisbaar is in jouw huis

1. Geavanceerde spraakassistent

De Amazon Echo beschikt over de spraakassistent Alexa. Alexa wordt gezien als de meest intelligente spraakassistent. Dit komt omdat andere merken zoals Google en Apple pas meer recent hun eerste slimme speakers hebben uitgebracht. Hierdoor zijn de spraakassistenten van deze merken minder geavanceerd.

Het gebruik maken van Alexa is zeer eenvoudig. Door het sleutelwoord "Alexa" te zeggen activeer je de spraakassistent. Vervolgens reageert Alexa op al jouw vragen en opdrachten. Hierdoor kun je onder meer al jouw smarthome producten, zoals de Nest thermostaat en Philips Hue lampen, eenvoudig via spraak kunt aansturen. Je kunt onder meer de volgende instructies geven:

 • Door "Hey Alexa, doe de lichten uit" te zeggen kunt je eenvoudig de lampen uit doen. Ook is het mogelijk om de kleur en de felheid van de lampen aan te passen indien deze hiervoor geschikt zijn.
 • Door "Hey Alexa, open de garagedeur" te zeggen kun je jouw garage deur openen. Hiervoor dien je een slimme garagedeur te hebben, zoals de "Garageio" garagedeur.
 • Door "Hey Alexa, zet de temperatuur op 16 graden" kun je de temperatuur in jouw huis veranderen. Hiervoor heb je een slimme thermostaat nodig zoals de Honeywell of Nest.

2. Compatibel met ieder smarthome apparaat

Er komen steeds meer smarthome producten op de markt, denk hierbij aan de Nest thermostaat of de Philips Hue lampen. Het probleem van deze producten is dat deze allemaal op verschillende systemen of protocollen draaien. De meest bekende van deze protocollen zijn Bluetooth, Z-Wave, WiFi en ZigBee. Doordat de Amazon Echo moeiteloos met al deze protocollen om kan gaan kun je altijd probleemloos gebruik maken van ieder smarthome apparaat.

3. Ruim aanbod aan apps

Met de Amazon Echo heb je toegang tot ruim 9,000 apps. Deze apps worden ook wel "skills" genoemd. Met deze skills kun je onder andere eenvoudig jouw smarthome producten aansturen, muziek afspelen en kookrecepten opzoeken.

4. Veelzijding ontwerp

De Amazon Echo is beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit een stoffen, metalen of houtachtige omhulsing. Tevens is deze omhulsing eenvoudig te vervangen voor een andere omhulsing. Doordat je uit deze verschillende kleuren en omhulsingen kunt kiezen is het eenvoudig om een Amazon Echo te vinden die perfect in jouw huis past.

5. Zorgeloos muziek luisteren

Met de Amazon Echo heb je toegang tot iedere muziekstreamdienst. Zo heb je onder meer toegang tot bijvoorbeeld Spotify en Pandora. Hierdoor kun je altijd gebruik maken van jouw favoriete muziekstreamdienst. Het enige wat je hoeft te doen is het account van jouw muziekstreamdienst koppelen met de Alexa app. Dit is een stuk beter dan de slimme speaker van Apple, de HomePod. Deze slimme speaker biedt namelijk alleen toegang tot Apple Music.

Daarnaast kan Alexa op basis van jouw input suggesties doen voor het afspelen van muziek. Door bijvoorbeeld tegen Alexa te zeggen wat voor vakantieperiode het is, of hoe jij je momenteel voelt, zal Alexa suggesties doen voor het afspelen van muzieknummers. Dit is erg fijn als je even geen inspiratie hebt over welke muziek je wilt afspelen!

6. Verbinding maken met andere speakers en multi-room audio

De Amazon Echo beschikt over een Bluetooth connectie en een kabelaansluiting. Hiermee kun je een andere speaker aan jouw Amazon Echo aansluiten. Dit is er fijn als je bijvoorbeeld een speaker hebt die over uitstekende geluidskwaliteit beschikt. Dit stelt je in staat om optimaal te genieten van jouw favoriete muziek. Daarnaast kun je jouw muziek tegelijkertijd op iedere speaker in jouw huis afspelen. Dit stelt je in staat om jouw gehele huis te vullen met jouw favoriete muziek.

7. Kooktips en recepten

Kook je graag? De Amazon Echo is een uitstekende hulp voor tijdens het koken. Zo kun je eenvoudig kookrecepten zoeken en deze stap voor stap volgen. Ook kun je een wekker zetten en zelfs de temperatuur van kookplaten instellen als je een slimme kookplaat in huis hebt. Koken was nog nooit zo leuk!

Over welke features beschikt de Amazon Echo?

De Amazon Echo is een revolutionair product die de manier van hoe wij wonen en leven drastisch zal veranderen. In de nabije toekomst zal ieder huishouden in het bezit zijn van een slimme speaker. De mogelijkheden van deze apparaten zijn onbegrensd. Denk jij erover na om de Amazon Echo te kopen? Ontdek hieronder de beste features van deze slimme speaker.

1. Bellen & berichten verzenden

Wil jij eenvoudig op ieder moment jouw vrienden en familie kunnen bereiken? Met de Amazon Echo kun je eenvoudig al jouw contacten hands-free bereiken. Sta je bijvoorbeeld in de keuken met je handen vol met deeg? Geen probleem! Door bijvoorbeeld simpel weg "Hey Alexa, bel mijn moeder" te zeggen wordt automatisch jouw moeder gebeld. Dankzij de geavanceerde spraakherkenning herkent de Amazon Echo direct wie de instructies geeft en wordt dus altijd naar de juiste persoon gebeld. Daarnaast is het mogelijk om texten in te spreken en deze te versturen naar jouw contacten.

2. Bedien slimme apparaten via spraak

Heb jij slimme apparaten in huis staan? Met de Amazon Echo kun je al jouw lampen, thermostaat en andere slimme apparaten in jouw huis via spraak kunt aansturen. Je kunt onder meer de volgende instructies geven:

 • Door "Hey Alexa, doe de lichten uit" te zeggen kunt je eenvoudig de lampen uit doen. Ook is het mogelijk om de kleur en de felheid van de lampen aan te passen indien deze hiervoor geschikt zijn.
 • Door "Hey Alexa, open de garagedeur" te zeggen kun je jouw garage deur openen. Hiervoor dien je een slimme garagedeur te hebben, zoals de "Garageio" garagedeur.
 • Door "Hey Alexa, zet de temperatuur op 16 graden" kun je de temperatuur in jouw huis veranderen. Hiervoor heb je een slimme thermostaat nodig zoals de Honeywell of Nest.

3. Kooktips en recepten

Kook je graag? De Amazon Echo is een uitstekende hulp voor tijdens het koken. Zo kun je eenvoudig kookrecepten zoeken en deze stap voor stap volgen. Ook kun je een wekker zetten en zelfs de temperatuur van kookplaten instellen als je een slimme kookplaat in huis hebt.

4. Nieuws opvragen

Word jij graag op de hoogte gehouden van het nieuws? De Amazon Echo heeft de zogeheten "Flash Briefing" functie. Hiermee leest de Amazon Echo het nieuws aan jou voor. Dit is erg handig als jij je bijvoorbeeld voorbereid om naar werk te gaan. Ook is het fijn dat je het nieuws wat voor jou wordt geselecteerd volledig kunt customizen zodat je alleen nieuws krijgt van de door jou gewenste nieuwsbronnen en nieuwscategorieën.

5. Televisie & Netflix

Lig jij 's avonds vaak lekker op de bank voor de televisie? Met de Amazon Echo kun je eenvoudig jouw televisie via spraak bedienen. Zo kun je de televisie aanzetten door "Hey Alexa, zet de tv aan" te zeggen en kun je eenvoudig van televisiekanaal veranderen door het gewenste kanaal hardop te zeggen. Ook kun je met de Amazon Echo Netflix series starten en pauzeren.

6. Muziek afspelen

Luister jij graag muziek? De speaker van de Amazon Echo levert uitstekende geluidskwaliteit. Daarnaast kun je eenvoudig een afspeellijst van jouw Spotify account afspelen door "Hey Alexa, op Spotify speel de *naam afspeellijst* afspeellijst af" te zeggen. Ook kun alle andere basisinstructies geven zoals het wijzigen van het volume.

7. Vragen beantwoorden

De Amazon Echo is ook erg handig voor het beantwoorden van al jouw vragen. Wil jij bijvoorbeeld weten in welk jaar Christopher Columbus Amerika ontdekte of heb je een wiskundige vraag? Dan kun je deze vraag simpel weg stellen aan de Amazon Echo waarna je direct een antwoord krijgt.

Amazon Echo beoordelingen

 • avatar
  Bert-Jan Klaassen

  Dit product is erg vernieuwend en iets waar je in het begin toch een beetje aan zal moeten wennen. We zijn gewend om via onze handen input te geven aan onze computer maar dit is nu met de Echo veranderd naar spraak. Leuk product maar ik ben vooral benieuwd naar hoe dit product er over een aantal jaar uit zal zien.

 • avatar
  Leon ten Haag

  De Amazon Echo beschikt over een aantal interessante functies. Ik ben al enige tijd bezig om mijn huis om te toveren in een echte smart home plek en de Echo is ideaal om al mijn smart producten aan te sturen.

 • avatar
  Jonathan de Best

  Deze speakers zijn duidelijk de toekomst. Er zitten nog wat bugs/onvolledigheden in maar ik verwacht dat die snel zullen verdwijnen.

 • avatar
  Cornelia Visser

  Onlangs de Amazon Echo gekocht via amazon.de en het apparaat bevalt uitstekend! Je kan er veel toffe dingen mee zoals kookrecepten zoeken en deze recepten tijdens het keuken door de Echo laten oplezen. Ik heb de Engelstalige versie en er kunnen nog dingen worden verbeterd (soms pikt de Echo bijvoorbeeld mijn commando's niet direct op) maar ik ben onder de indruk.

Amazon Echo specificaties

  Uiterlijk

 • breedte: 8.4 cm
 • hoogte: 23.6 cm
 • diepte: 8.4 cm
 • gewicht: 1 kg
 • kleur: zwart en wit

  Audio

 • woofer: 6.35 cm groot
 • tweeter: 1.5 cm groot

  Spraakassistent

 • type: Alexa
 • taal: Engels (Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten), Frans (Frankrijk) en Duits

  Service & support

 • garantie: 1 jaar
Amazon Echo kopen
Amazon.de €99,- Kopen
 • Adembenemend ontwerp
 • Laag in prijs
 • Veel Alexa skills beschikbaar
 • De Alexa app kan beter
 • Volumeknop ontbreekt