Persoonlijk advies
Keuze uit méér dan 10 webshops
Tot 8% cashback

Apple HomePod

Apple Homepod Apple Homepod kleuren Apple Homepod kopen Apple Homepod binnenkant

Wat is de Apple HomePod?

Apple HomePod kopen? De Apple HomePod is de eerste slimme speaker van Apple. Deze speaker beschikt over de spraakassistent Siri. Met behulp van Siri kun je al jouw smart home producten eenvoudig via jouw stem aansturen. Tevens biedt de HomePod uitstekende geluidskwaliteit waardoor je optimaal kunt genieten van jouw favoriete muziek.

7 Redenen waarom de Apple HomePod onmisbaar is in jouw huis

De HomePod is hét antwoord van Apple op de Google Home en Amazon Echo. Deze slimme speaker is gebouwd met als doel om mensen thuis optimaal te laten genieten van hun favoriete muziek. Hieronder geven wij 7 redenen waarom de HomePod onmisbaar is in het huis van een muziekliefhebber.

1. Adembenemend ontwerp

Apple staat bekend om haar producten met een clean ontwerp. De Apple HomePod is daarop geen uitzondering. Met een lengte van slechts 17 cm en een breedte van 14 cm past deze speaker moeiteloos in jouw interieur. De speaker heeft een rondachtige vorm en platte bovenkant. De bovenkant licht op wanneer je de spraakassistent Siri aanroept. De speaker is beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

2. Uitstekende geluidskwaliteit

De HomePod is gevuld met geavanceerde hardware die ontworpen is om de best mogelijke geluidskwaliteit te leveren. Zo is de HomePod onder meer bewust van de ruimte waarin het zich bevindt. Dit stelt de HomePod in staat om automatisch het geluid aan te passen en daarmee de kamer optimaal te vullen met jouw favoriete muziek. Daarnaast maakt de HomePod gebruik van een geavanceerd algoritme waarmee continu wordt geanalyseerd wat er wordt afgespeeld. Hierdoor is de HomePod altijd op de hoogte over welke muziek jij graag draait en op welke momenten jij bepaalde nummers afspeeld.

3. Je gebruikt Apple Music

Als je gebruik maakt van Apple Music om naar jouw favoriete muziek te luisteren dan is de Apple HomePod onmisbaar voor jou. In tegenstelling tot slimme speakers van andere merken stelt de Apple HomePod jou namelijk wel in staat om gebruik te maken van de Apple Music streamingdienst. Maak je gebruik van een andere muziek streamingdienst, zoals Spotify? In dat geval kun je beter een slimme speaker van een ander merk kiezen zoals de Google Home of de Amazon Echo. Andere muziekstreamingdiensten worden namelijk niet (goed) door de Apple HomePod ondersteunt.

4. Siri integratie

De HomePod's spraakassistent "Siri" is speciaal gebouwd om muziek-gerelateerde data te begrijpen. Dit stelt Siri in staat om uitstekend muziek-gerelateerde opdrachten en vragen te beantwoorden. Zo kan Siri onder meer muziekaanbevelingen maken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Dit helpt je om nieuwe muziek te ontdekken die past bij jouw smaak. Vragen en opdrachten die werken met Siri op de HomePod zijn onder meer: "Speel meer nummers af zoals deze", "Speel iets nieuws" en "Wie zingt dit?"

Daarnaast is Siri is ook gebouwd als thuisassistent. Siri is niet beperkt tot muziek en kan vragen beantwoorden over een breed scala van onderwerpen. Zo kan Siri onder meer berichten verzenden, weerupdates geven en agenda afspraken maken. Tevens kan Siri vragen en opdrachten van iedereen in huis beantwoorden.

5. Privacy & Anonimiteit

De HomePod heeft privacy hoog in het vaandel staan. Siri is te activeren door het "Hey Siri" commando te zeggen. Totdat die woorden zijn uitgesproken luistert de HomePod niet mee. Zodra het "Hey Siri" commando is gegeven wordt de data naar Apple's servers verzonden. Deze data is geëncrypt en geanonimiseerd om de privacy van jou en jouw medegebruikers te beschermen.

6. iOS Besturingssysteem

De Homepod draait volledig op iOS en is hierdoor praktisch een iPhone zonder frontdisplay. Apple biedt regelmatige updates voor de HomePod, net zoals voor andere iOS-apparaten zoals Macs, de Apple TV en de Apple Watch. Software-updates worden uitgebracht naast iOS-software-updates en kunnen worden geïnstalleerd met de Home-app op de iPhone of iPad.

7. Je bent gek op Apple producten

Heb je al een iPhone of iPad? In dat geval zal de Apple HomePod jou zeker niet teleurstellen. Zoals we gewend zijn van Apple ziet ook dit product er prachtig uit en werkt het zéér gebruiksvriendelijk. Als een vaste Apple gebruiker zal de Apple HomePod jou niet een nare verrassing bezorgen!

Apple HomePod beoordelingen

 • avatar
  Lexa Veenstra

  Mijn zoon houdt van gadgets en muziek. De keuze viel dan ook snel op de HomePod als kado voor zijn verjaardag. Deze speaker bevalt hem uitstekend. Het levert beter geluid dan zijn vorige speaker en dat je tegen de speaker kunt "praten" maakt het een echte leuke gadget.

 • avatar
  Bert-Jan van Klaveren

  Pak 'm beet een week geleden heb ik de HomePod vanuit Amerika besteld. Dit product levert zeer goede geluidskwaliteit. Wel ben ik van mening dat de spraakassistent Siri verbeter vatbaar is. Mijn instructies worden namelijk niet altijd begrepen.

 • avatar
  Fredrik Hanssen

  Onlangs hebben ik en mijn vrouw tijdens onze reis door Amerika de Apple Homepod aangeschaft. Hoewel dit apparaat alleen beschikbaar is in de Engelse taal bevalt het ons vooralsnog uitstekend!

Apple HomePod specificaties

  Uiterlijk

 • breedte: 14.2 cm
 • hoogte: 17.2 cm
 • gewicht: 2.5 kg
 • kleur: Zwart en wit

  Spraakassistent

 • type: Siri
 • taal: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Kantonees, Koreaans, Mandarijn en Spaans

  Service & support

 • garantie: 1 jaar
Apple HomePod kopen
Bol.com €99,- Kopen
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Adembenemend ontwerp
 • Uitstekende spraakherkenning
 • Geen Bluetooth streaming
 • Apple Music is nodig om muziek te streamen